Actualiteiten belastingen en toeslagen voor mantelzorgers

Belastingaangifte 2022

Wist u dat u zorgkosten kan aftrekken van de belasting. Als u zorgkosten maakt voor een ander, dan mag u bepaalde kosten van de belasting aftrekken. U moet hiervoor belastingaangifte doen. Voor wie mag ik zorgkosten aftrekken?

  • uw fiscale partner en/of uw kinderen tot 27 jaar;
  • ouders, broers of zussen die bij u in huis wonen en die afhankelijk zijn van uw zorg;
  • ernstig gehandicapte personen van 27 jaar of ouder die bij u in huis wonen. Het gaat om mensen met een indicatie voor verblijf in een zorginstelling.
  • Als u aangifte doet, dan geeft u de zorgkosten door aan de Belastingdienst. Uw inkomen kan hierdoor lager worden. En hoe lager uw inkomen, hoe minder belasting u hoeft te betalen.

Als u aangifte doet, dan geeft u de zorgkosten door aan de Belastingdienst. Uw inkomen kan hierdoor lager worden. En hoe lager uw inkomen, hoe minder belasting u hoeft te betalen.

Meer informatie kunt u vinden bij www.belastingdienst.nl

 

In 2023 gaan de toeslagen ophoog.

Alle toeslagen gaan per 1 januari 2023 extra omhoog. De toeslagen gaan elk jaar omhoog, maar nu komt er nóg een bedrag bij. Dit is om mensen extra te ondersteunen, want het leven is een stuk duurder geworden. Daarnaast komen in 2023 meer mensen in aanmerking voor een toeslag. Informatie over de zorgtoeslag, de huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag. Op de website van de belasting vindt u meer informatie en kunt u ook een proefberekening maken. lees meer over toeslagen.

Scroll to top