Dit doet MantelZ tijdens de Week tegen Eenzaamheid

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert MantelZ op dinsdag 5 en donderdag 7 oktober twee ontmoetingsmomenten. Er is ruimte voor gezelligheid, een gesprek of een vertrouwelijk moment.

Het thema is deze keer: Mantelzorg, samen en toch alleen.

Voelt u zich soms alleen of eenzaam? Dit gevoel kan ook voorkomen, ondanks dat u in het bijzijn bent van degene die u verzorgt. U bent dan niet alleen. Toch zou u zich dat wel kunnen voelen. Want kunt u nog deelnemen aan de andere zaken in het leven waar u gelukkig van wordt? Of wordt alle tijd opgeslokt door de verzorging van uw naaste? U bent niet de enige, meer mantelzorgers zitten in hetzelfde schuitje. Het delen van uw verhaal kan enorm opluchten, troost bieden, of tot inzichten leiden.

Alle mantelzorgers zijn van harte welkom op deze koffiemomenten. Geef u hier op!

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Eenzaamheidgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven. Het kan lastig zijn om de stap te zetten om in actie te komen. Maar als u dit leest en eenzaam bent, wij zijn ontzettend blij met uw aanwezigheid, en de andere bezoekers zullen dat ook zijn! Dus wees niet bang en sluit bij ons aan.

↑ Scroll to top