Impressie Netwerkbijeenkomst Samen – Werken aan Mantelzorg

De netwerkbijeenkomst Samen – Werken aan mantelzorg vond plaats op 8 november 2022 in de Vrijburcht te Heemskerk. MantelZ, centrum voor mantelzorg deed een poging om zoveel mogelijk beroepsgroepen uit de zorg en het sociaal domein op één locatie bijeen te brengen om aan het werk te gaan met het thema mantelzorg.

Een volgepakte zaal met 70 deelnemers ging aan de slag. Één van de doelen was: ‘Dromen over een ideaalbeeld wat betreft mantelzorgondersteuning in de toekomst’. In dit verslag leest u over de uitkomsten van deze inspirerende middag.

Het programma

MantelZ, centrum voor mantelzorg, organiseerde deze netwerkbijeenkomst en werd daarbij ondersteund door Ceder Trainingen. Dagvoorzitter Wietske Dekkers zorgde voor de cohesie en nam een theatergroep mee.

Zij namen op indrukwekkende wijze de start voor hun rekening en speelden de voorstellen ‘Mantelzorgmonologen’, waarin de harde realiteit van de leefwereld van drie verschillende mantelzorgers getoond werd. Door in aanraking te komen met de pijnpunten van mantelzorgondersteuning middels deze voorstelling kwam een levendige discussie met de aanwezigen in de zaal op gang. Veel aanwezigen vertelden geraakt te zijn. Anderen herkenden fragmenten van de voorstellingen door eerdere ervaringen vanuit de privé- of professionele sfeer.

Door deze pijnpunten als bekend of herkenbaar te bemerken, ontstond een voedingsbodem om te dromen over een ideaal klimaat wat betreft de ondersteuning aan mantelzorgers. Want wat zijn de behoeften, hoe voorzien we daar als professionals samen in en hoe komen we zowel qua visie als praktische uitvoering tot maatwerk?

Geef u op voor de nieuwsbrief van MantelZ:

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Thematafels

Na een korte onderbreking gingen de aanwezigen in groepen aan de slag met onderstaande thema’s. Het scenario waarmee er met deze thema’s te werk werd gegaan was als volgt: “Stel je voor: We gaan een jaar vooruit in de tijd. In dat jaar heeft zich een enorme ontwikkeling plaatsgevonden in deze regio op het gebied van de ondersteuning aan mantelzorgers. Nu vertellen wij als groep over hoe dit is bewerkstelligd en wat er voor nodig was om tot dit resultaat te komen.” 

 

Bent u benieuwd naar het hele verslag? Vraag deze aan via het contactformulier hieronder!

"*" geeft vereiste velden aan

Contactformulier

Naam
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hanna Blankevoort

Mantelzorgconsulent en Respijtcoach Aandachtsgebied: Werk en Mantelzorg en Respijtzorg
06-12270504

Pauline Landwehr Johann

Mantelzorgconsulent & Mantelzorgmakelaar Castricum en Uitgeest
06-39331563

Evelien Duijker

Mantelzorgconsulent Aandachtsgebied mantelzorgers met een migratieachtergrond
06-10224731

Anita Osinga

Mantelzorgconsulent en vrijwilligerscoördinator Beverwijk
06-20598821

Nienke Bleeker

Mantelzorgconsulent Heemskerk en aandachtsgebied Jonge Mantelzorgers
06-51888115
Scroll to top