Logeerzorg in Beverwijk en Heemskerk

Als mantelzorger staat u klaar voor uw naaste. Iedere dag weer. U doet dit graag voor de ander. Toch wordt vaak onderschat hoeveel energie dit van u vraagt. Even een adempauze, een nachtje, weekend of vakantie er tussenuit is dan ook belangrijk. En het kan: met logeerzorg. De logeerzorg is bedoeld voor mensen met een lichamelijke zorgvraag en/of dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven. Voor hen een prettig verblijf met de juiste zorg. Voor u, de mantelzorger, de tijd even aan uzelf. Logeerzorg is ook mogelijk als de mantelzorger door een geplande operatie tijdelijk uit gaat vallen.

Geen Wmo-indicatie

In Beverwijk en Heemskerk bieden ViVa! Zorggroep, De Reigershoeve en Stichting Hospicegroep Midden-Kennemerland logeerzorg aan. De gemeenten hebben het zo afgesproken met de zorgaanbieders dat u hier geen Wmo-indicatie voor aan hoeft te vragen. Logeerzorg voor een aansluitende periode van drie weken, voor af en toe een paar dagen of voor iedere week of maand één of meer dagen. Afspraken met behandelaren en de dagbesteding kunnen gewoon doorgaan. De zorg voor uw naaste is goed geregeld.

 Vragen en meer informatie?

We begrijpen goed dat het lastig kan zijn om de zorg van uw naaste aan iemand anders over te dragen. Ook voor uw naaste zelf kan het spannend zijn om ergens anders te slapen. Wilt u meer informatie? Bel of mail met Hanna Blankevoort, mantelzorgcoach van MantelZ:

06 – 12270504 of h.blankevoort@mantelz.nl

Scroll to top