MaatjeZ heet vanaf nu MantelZ, centrum voor mantelzorg

Op de Dag van de Mantelzorg introduceerde MaatjeZ haar nieuwe naam: MantelZ, centrum voor mantelzorg. De nieuwe naam sluit beter aan bij de dienstverlening en verbetert de vindbaarheid van de organisatie onder de mantelzorgers uit de regio Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum.

Naamswijziging
De naam MaatjeZ was verwarrend, wij zijn namelijk géén maatjesproject. Daarom is de naamswijziging in de eerste plaats vanuit praktische overwegingen.” vertelt Ellis Middelhuis, manager MantelZ. In de naam MantelZ herken je het woord mantelzorg. Dit maakt de positionering duidelijker en maakt de stichting toegankelijker. “MantelZ laat beter zien voor wie wij er zijn: de mantelzorgers.” De naamswijziging is online en offline zichtbaar in alle communicatie uitingen.

Mantelzorg in de regio
De gemeenten Beverwijk en Heemskerk tellen al meer dan 25.000 mantelzorgers: mensen die langdurig zorg en aandacht geven aan iemand uit hun naaste omgeving. MantelZ biedt ondersteuning aan deze mantelzorgers. De naamsverandering brengt mantelzorgers uit de regio in verbinding met MantelZ. “Wij zijn er voor iedere mantelzorger: jonge mantelzorgers, werkende mantelzorgers, mantelzorgers met migratieachtergrond en mantelouders.

Scroll to top