MantelZ lanceert het programma voor de Week van de Jonge Mantelzorger 2023

Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vragen we tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie, hebben extra zorgen of missen zelf zorg en aandacht, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of taalachterstand heeft. Jonge Mantelzorgers helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze zelf soms de nodige zorg en aandacht, omdat de aandacht binnen het gezin vaak naar de hulpbehoevende gaat. 

De Week van de Jonge Mantelzorger is een week waarin MantelZ extra aandacht vraagt voor deze vaak onzichtbare groep jongeren. Tijdens deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers.

Bekijk het volledige aanbod via onze activiteitenagenda!

Deze themaweek verzorgt MantelZ in samenwerking met Welzijn Beverwijk en STG. Een speciaal dankwoord voor De Evenementenmakelaar, dank voor jullie belangeloze inzet om deze week mogelijk te maken!

 

Scroll to top