MaatjeZ lanceert Week van de Mantelzorg

Vrijdag 10 november is traditiegetrouw: ‘De dag van de mantelzorg’. Sinds een aantal jaar gaat MaatjeZ, centrum voor mantelzorg een stap verder. We organiseren een gehele themaweek met activiteiten gericht op ontspanning en ontmoeting. Hierbij presenteren wij u: ‘De week van de mantelzorg 2023’!

Bekijk hieronder ons programma, kies iets wat je aanspreekt en klik op de link voor meer informatie. Aldaar geef je je op en dan zien we elkaar tussen maandag 6 en zondag 12 november. Een fijne mantelzorgweek gewenst!

Het programma:

Maandag 6 november

Yogaclinic voor mantelzorgers

12:30 – 13.30 | De Velst 3, Heemskerk

Door MaatjeZ, MEE & de Wering, STG & the Workout

Aanmelden

 

Mantelzorgdiner in Wijk aan Duin

17:00 – 19:00 | Wilgenhoflaan 2C, Beverwijk

Door MaatjeZ, met Uitjezorg als afsluiting

Aanmelden

 

Dinsdag 7 november

Inloopspreekuur Geheugenkabinet Bibliotheek

16:00 – 17:00 | Kerkplein 5, Beverwijk

Door MaatjeZ & Bibliotheek IJmond

Aanmelden

 

Woensdag 8 november

Ontbijt voor mantelzorgers met een migratie-achtergrond

10:00 – 12:00 | Zeestraat 48, Beverwijk

Door MaatjeZ & Syszorg

Aanmelden

 

Koffie ontmoeting voor mantelzorgers van mensen met kanker

10:30 – 12:00 | Lauraplein 1, Heemskerk

Door MaatjeZ & Inloophuis Kennemerland

Aanmelden

 

Yoga-les voor mantelzorgers van mensen met kanker

13:00 – 14:00 | Lauraplein 1, Heemskerk

Door MaatjeZ & Inloophuis Kennemerland

Aanmelden

 

Donderdag 9 november

Mantelzorgwandeling en koffie met buurtsportcoach Winnie

10:30 – 12:00 | Noord-Hollands Duinreservaat, Heemskerk

Door MaatjeZ en Team Sportservice

Aanmelden

 

Vrijdag 10 November – DAG VAN DE MANTELZORG

Bioscoopuitje Ochtendvoorstelling

10:00 – 12:00 | Cineworld, Beverwijk

Door MaatjeZ

Aanmelden

 

Bioscoopuitje Avondvoorstelling

18:30 – 20:30 | Cineworld Beverwijk

Door MaatjeZ

Aanmelden

 

Zaterdag 11 november

Creatieve Workshop Kintsugi

10:00 – 12:00 | Voorstraat 12, Wijk aan Zee

Door MaatjeZ

Aanmelden

Met dank aan onze partners tijdens de Week van de Mantelzorg:

MEE & de Wering

Een onafhankelijke cliëntondersteuner is iemand die je helpt als je hulp nodig hebt in je leven. Ze geven informatie en advies om je te helpen zelfstandiger te worden en beter deel te nemen aan de samenleving. Ze weten ook veel over verschillende problemen, waar je hulp kunt krijgen en de dingen die belangrijk zijn in het leven.

Het belangrijkste doel van een onafhankelijke cliëntondersteuner is om je te helpen toegang te krijgen tot sociale diensten en zorg. Ze proberen je te helpen met je eigen kracht en vaardigheden. Omdat ze onafhankelijk zijn, zijn ze er echt voor jou en proberen ze altijd oplossingen te vinden voor jouw problemen. Ze werken samen met jou en anderen om je te helpen.

Ook biedt MEE & de wering onderzoek en diagnostiek en sociaal juridische dienstverlening.

 

 

SYS zorg
SYS Zorg biedt cultuursensitieve hulpverlening in de vorm van ambulante begeleiding en multiculturele dagbesteding.

SYS Zorg werkt met en voor mensen. Mensen met een eigen persoonlijkheid, eigen behoeftes en eigen normen en waarden. SYS Zorg steekt tijd in het opbouwen van een vertrouwensband met cliënten, zodat we weten wat er bij hen speelt en daar op een passende manier op kunnen inspelen qua verantwoorde en hartelijke zorg. Onze focus ligt op het realiseren van een optimale oplossing voor elke cliënt.

 

Uitjezorg IJmond
Uitjezorg IJmond biedt mensen met dementie die thuis wonen en hun naasten een fijne dag. Met momenten om naar uit te kijken. En bijeenkomsten die zorgen voor een positieve bijdrage aan een betekenisvol leven.’ Ontmoet mensen met dezelfde ervaringen in een veilige omgeving. Maak plezier, deel uw zorgen, lucht uw hart, huil uit en leer van lotgenoten’

 

IPSO Huis Kennemerland
Hoe verder te leven met of na kanker? IPSO Huis Kennemerland is een huiselijke plek waar handvatten geboden worden om na(ast) alle behandelingen het ‘normale’ leven weer op te pakken. Samen u bekijken we u nodig hebt, wat energie geeft en waar u goed bij voelt. Dit helpt om veerkrachtig met de uitdagingen van het leven om te gaan, het herstel te bevorderen en controle te houden in onzekere tijden. U krijgt alle vrijheid om datgene te doen, te kiezen of te vragen waar u op dat moment behoefte aan hebt. Het IPSO huis is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Ook als de behandeling alweer enige tijd geleden is. Verwerking vraagt immers tijd.

 

Sportservice
Team Sportservice richt zich op de maatschappelijke inzet van sport en bewegen. Onze drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten die het met zich meebrengt; op het vlak van plezier, mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk.

 

Bibliotheek IJmond Noord
Bibliotheek IJmond Noord biedt alle bewoners van Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur. Daarbij zijn wij een betrouwbare, onafhankelijke informatiewijzer. We willen bezoekers inspireren door hen te laten lezen, kijken en luisteren.

Scroll to top