Mantelzorg en kanker; Inloophuis Kennemerland start in Heemskerk

In de maanden april, mei en juni start Inloophuis Kennemerland met een inloopactiviteit in Buurtcentrum het Spectrum in Heemskerk. Op deze plek kunnen mensen die te maken krijgen met kanker en hun naasten terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, even tot rust komen en uiteraard een lekker kopje koffie of thee.

Waarom

De impact van kanker is enorm. Niet alleen voor patiënten, maar ook voor de naaste omgeving. Onderzoek en behandeling beheersen aanvankelijk het leven. Als medische handelingen achter de rug zijn, wil je het ‘gewone’ leven weer oppakken. Soms blijkt dan pas hoe groot de impact van de ziekte is. Niets is meer vanzelfsprekend. Er is vaak sprake van vermoeidheid en andere lichamelijke ongemakken. Ook onmacht en onbegrip van je omgeving kunnen je alledaagse leven verstoren. Dit geldt net zo goed voor mantelzorgers!

Wanneer

Op alle woensdagmiddagen in april, mei en juni tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn we aanwezig in buurtcentrum het Spectrum, in Heemskerk.

Inloophuis Kennemerland

Het inloophuis is een huiselijke plek voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Er is hier tijd en aandacht voor jou als gast. In Inloophuis Kennemerland vind je een luisterend oor, ondersteuning, lotgenoten, informatie en een breed aanbod aan ontspannende, sportieve en creatieve activiteiten. Je krijgt alle vrijheid om datgene te doen, te kiezen of te vragen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Het Inloophuis is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Ook als de behandeling alweer enige tijd geleden is. Verwerking vraagt immers tijd.

MantelZ, Centrum voor Mantelzorg en Inloophuis Kennemerland dragen elkaar een warm hart toe en versterken elkaars activiteitenprogramma waar mogelijk. Samen werken wij aan een een mantelzorgvriendelijke regio.

Aanmelding

Je hoeft je niet op te geven voor de wekelijkse inloop. Dit aanbod is gratis.

Contact:

info@inloophuiskennemerland.nl

m. 06 187 45 795 (Barbara van der Weiden)

Scroll to top