Mantelzorg koffieochtend in Akersloot

In samenspraak met de huisartsenpraktijk Akersloot is vorig jaar gestart met een koffieochtend speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met geheugenproblematiek. De bijeenkomsten worden gehouden in de fysiotherapie ruimte van d’ Oude Jacobus.

In Januari en April is er een bijeenkomst geweest. Beide keren waren er 8 tot 10 bezoekers die tijdens deze ochtend hun ervaringen delen over dagelijkse en praktische zaken. Zoals hoe om te gaan met boosheid of wantrouwen bijvoorbeeld. Of het constant opletten en klaarstaan voor je partner of naaste die regelmatig dingen vergeet. Mooi is te zien dat er veel herkenning is en daardoor tips en adviezen uitgewisseld kunnen worden.

Tijdens deze ochtenden bleek er ook behoefte aan wat meer informatie over o.a. financiën of ondersteuning van bijvoorbeeld een casemanager. Zo is in april casemanager Ciska Jonk aangesloten, die uit ervaring vertelde wat voor hulp zij zoal kan bieden. Ze heeft o.a. gesproken over het regelen van een levenstestament(met o.a. volmacht) en uitgelegd waarom het verstandig is om dit in een vroeg stadium te regelen bij een notaris. Maar ook wat meer uitleg gegeven over het ziektebeeld van dementie.

De eerstvolgende koffieochtend is op donderdag 6 juli tussen 10.00 en 11.30 uur in d’ Oude Jacobus in Akersloot. Wanneer u graag deel wilt nemen, kunt u zich aanmelden via: p.landwehr@maatjez.nl of bellen naar 06-39331563. Maximaal aantal deelnemers is 10 personen.

Scroll to top