Mantelzorgconsulent met aandachtsgebied jonge mantelzorgers gezocht! 24-32 uur

Helaas gaat onze gewaardeerde collega Mart ons na drie jaar verlaten. We zijn dan ook op zoek naar een nieuwe collega voor de gemeente Heemskerk om ons team van mantelzorgconsulenten te versterken en om jonge mantelzorgers in zowel Heemskerk als Beverwijk te ondersteunen.   Je vult je dag met coachen, netwerken, organiseren en innoveren.  Ben je enthousiast? Lees dan verder!

Hoe ziet een dag van onze consulent Mart eruit?

Mart: “Ik start de week met mijn collega-consulenten op het MantelZ-kantoor in Beverwijk. We komen samen om elkaar bij te praten en beslissen over activiteiten die we aan het organiseren zijn. Tijdens casuïstiekbespreking ontvang ik feedback over een jonge mantelzorg situatie waar ik ondersteuning biedt. Nog één koffie en dan vlieg ik de deur uit voor een huisbezoek bij een ouder echtpaar.  Na mijn huisbezoek, strijk ik neer op een werkplek van het Serviceplein, gevestigd in het gemeentehuis van Heemskerk. Ik werk daar samen met collega’s van allerlei organisaties om de inwoners van Heemskerk op een laagdrempelige manier te ondersteunen.. Tussen de gesprekken door check ik mijn e-mails, geef ik feedback aan een deelnemer van een e-learning. Als laatste Ik regel een locatie voor de komende activiteitengroep Jonge Mantelzorger, een groep van enthousiaste jongeren die maandelijks bij elkaar komt. Gezelligheid, een activiteit doen met elkaar en ondertussen praten over hun mantelzorgsituaties, wat gebeuren daar mooie dingen”!

jonge mantelzorgers

zijn kinderen en jongeren die opgroeien in een omgeving waarin iemand bijvoorbeeld ziek, een beperking heeft,  depressief of verslaafd is. Jonge mantelzorgers helpen soms mee, kunnen zich zorgen maken of komen zelf zorg tekort. MantelZ organiseert activiteitengroepen, geeft gastlessen op scholen en werkt samen met andere organisaties die opkomen voor de belangen van kwetsbare jongeren en speelt in op de vraag die er leeft onder de jongeren. Je werkt hierin samen met de jongerenwerkers van beide gemeenten. Jij wordt met een deel van jouw uren trekker van deze doelgroep!

Over jouw functie en onze organisatie

MantelZ is dé mantelzorgaanbieder in de regio Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest. Wij hebben een mooie opdracht van onze gemeenten om laagdrempelige ondersteuning te bieden aan mantelzorgers. Dat doen wij door middel van individuele ondersteuning, trainingen, workshops. Daarnaast organiseren wij activiteiten waarbij mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. In alle vier de gemeenten wordt nauw samengewerkt met Sociale Teams of het Serviceplein Heemskerk. MantelZ is gevestigd in twee wijkcentra in Beverwijk: Prinsenhof en Wijk aan Duin. Op maandag starten wij samen op vanuit onze locatie Wijk aan Duin te Beverwijk. Er is aandacht voor  specifieke doelgroepen naast de jonge mantelzorgers zoals mantelzorgers met een niet-westerse achtergrond en werkende mantelzorgers. Daarnaast zijn wij een expertisecentrum voor professionals.

Jij wordt naast de trekker voor de jonge mantelzorgers, het gezicht vanuit MantelZ in de gemeente Heemskerk. Je werkt mee bij het serviceplein Heemskerk en houd je je bezig met bovengenoemde taken.

MantelZ, is een zelfstandig onderdeel van Viva! Zorggroep en bestaat uit een team van 7 medewerkers: 5 consulenten, een secretaresse en een manager

Wie ben jij?

 • Je hebt ervaring in het werken met jongeren
 • Je werkt out-reachend en schroomt niet om de straat op te gaan om jouw doelgroep jonge mantelzorgers te vinden
 • Je wilt graag een positieve bijdrage leveren aan de situatie van mantelzorgers die te maken hebben met (dreigende) overbelasting.
 • Je hebt coachingsvaardigheden en kan ook goed luisteren.
 • Je werkt en denkt op HBO-niveau.
 • MantelZ werkt op projectmatige wijze. Je weet hoe je een project kan ontwikkelen of bent bereid je dit eigen te maken. Je evalueert de resultaten en doet aanbevelingen over eventuele voortzetting of doorontwikkeling.
 • Je komt te werken in een ervaren team. Je vindt het leuk om dat team te inspireren met jouw kennis en ervaring en je laat je graag inspireren door de professionals in je omgeving.
 • Je bent goed in het geven en ontvangen van feedback.
 • Je bent een teamspeler en gaat ook zelfstandig te werk.
 • Naast de vaste vergadermomenten heb je de mogelijkheid om je werk naar eigen inzicht in te vullen.

 

Wij bieden

 • Een uitdagende werkomgeving, waarin je als ( jonge) mantelzorgconsulent een bijdrage kunt leveren aan de verdere uitbouw en inrichting van de afdeling en je eigen functie. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid om het belang van mantelzorg op de kaart te zetten. Daarnaast bieden we jou een:
 • Een marktconform salaris; schaal 50 CAO VVT. Aantal uren /dagen: Maandag, en overige dagen en uren flexibel in te zetten.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering (8,33%), korting op verzekeringen en een fietsplan.
 • Mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je werkt vanuit huis, het kantoor van MantelZ te Beverwijk en op diverse locaties binnen onze gemeenten

Meer informatie?

Voor aanvullende informatie over de functie kan je contact opnemen met Ellis Middelhuis, manager MantelZ. Ellis is te bereiken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op telefoonnummer 06-51247717 of via mail: e.middelhuis@maatjez.nl

Interesse?

Stuur voor 1 december 2022 een sollicitatiebrief naar Ellis Middelhuis: e.middelhuis@maatjez.nl onder vermelding van vacature mantelzorgconsulent jonge mantelzorgers.. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 12 december 2022.

"*" geeft vereiste velden aan

Contactformulier

Naam
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hanna Blankevoort

Mantelzorgconsulent en Respijtcoach Aandachtsgebied: Werk en Mantelzorg en Respijtzorg
06-12270504

Pauline Landwehr Johann

Mantelzorgconsulent & Mantelzorgmakelaar Castricum en Uitgeest
06-39331563

Evelien Duijker

Mantelzorgconsulent Aandachtsgebied mantelzorgers met een migratieachtergrond
06-10224731

Anita Osinga

Mantelzorgconsulent en vrijwilligerscoördinator Beverwijk
06-20598821

Nienke Bleeker

Mantelzorgconsulent Heemskerk en aandachtsgebied Jonge Mantelzorgers
06-51888115
Scroll to top