Mantelzorgen voor uw kind

Voor de meeste ouders is het zorgen voor je eigen kind niet iets waar je aan twijfelt. Je zorgt voor je kind. Punt. Ook al is je kind ziek en is er veel meer zorg nodig dan gebruikelijk. Veel ouders vinden de term ‘mantelzorger’ wanneer het gaat om de zorg voor hun eigen kind dan ook niet terecht. Toch is de definitie van het begrip (langdurige en intensieve zorg) wel degelijk van toepassing. 

Maar of je het nou mantelzorg noemt of niet, u kunt als ouder van een ziek kind een beroep doen op ondersteuning van MantelZ. 

Zo kunnen wij u helpen met het uitzoeken van de praktische zaken zoals de regelingen die bestaan om ervoor te zorgen dat u optimaal voor uw kind kunt blijven zorgen. 

En natuurlijk staan we klaar voor u wanneer de zorg u even teveel wordt. We kunnen dan even de druk van de ketel (laten) halen door respijtzorg bijvoorbeeld. Of we kunnen u in contact brengen met lotgenoten. 

Iedere ouder ervaart het zorgen voor een ziek kind anders en heeft al dan niet behoefte aan ondersteuning.  Misschien bent u van het type ‘niet piepen, schouders eronder’. Maar wanneer u wat hulp kunt gebruiken als mantelzorger (of gewoon als ouder) dan zijn wij er om u te ondersteunen.

Heeft u en de rest van het gezin soms rust nodig?

Dan biedt logeeropvang  misschien een oplossing. In een logeerhuis kunnen kinderen met gedragsproblemen, een ziekte of een beperking een paar dagen logeren. Logeeropvang valt onder de Jeugdwet. U kunt hiervoor een aanvraag doen bij uw gemeente.

Iedere gemeente biedt gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. Voor cliënten, maar ook voor mantelzorgers. De cliëntondersteuner kan je helpen bij het regelen van de juiste hulp en bij het gesprek met de gemeente. 

Clientondersteuning:

"*" geeft vereiste velden aan

Contactformulier

Naam
Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top