Met ‘Online Proeverij’ inspireert Werk en Mantelzorg werkgevers naar mantelzorgvriendelijk beleid

Op 24 maart organiseert Werk en Mantelzorg een online bijeenkomst voor werkgevers en HR-professionals. Doel van deze ‘proeverij’ is om te informeren over de combinatie van werk en mantelzorg en waarom dit voor werkgevers relevant is. Al met kleine acties maak je grote impact op jouw medewerkers met mantelzorgtaken. En dat levert jou als werkgever of leidinggevende veel op!

Wist u dat een op de vier van de werknemers mantelzorger zijn? Mantelzorgers zorgen langdurig voor een hulpbehoevend familielid, vriend of buur. En werkgevers krijgen daar dus steeds meer mee te maken. De meeste mantelzorgers kunnen werk en mantelzorg goed aan, maar een kwart van de werkende mantelzorgers heeft moeite met deze combinatie.

Wat voor zijn de voordelen voor  werkgevers om mantelzorgvriendelijk te worden: lager ziekteverzuim, productievere en loyalere medewerkers. Bovendien maakt het werkgevers aantrekkelijker en dat is met de personeelstekorten nu zeker belangrijk. Wie op dit punt investeert in personeel, krijgt dat dubbel en dwars uitbetaald.

MantelZ helpt werkgevers met bespreekbaar maken van de combinatie werk en mantelzorg. Graag willen we het aanbod van MantelZ en Werk en Mantelzorg onder de aandacht brengen bij werkgevers en HR-professionals.

MantelZ ondersteunt mantelzorgers en helpt werkgevers in Beverwijk en Heemskerk op weg naar mantelzorgvriendelijk werkgeverschap.

Meer informatie bij Hanna Blankevoort, projectleider Werk en Mantelzorg MantelZ: 06 – 122 705 04 of h.blankevoort@maatjeZ.nl  of op www.maatjez.nl.

Scroll to top