Nieuwe Dagbestedingslocatie geopend: Thuisbij Zuidschermer/Akersloot

Na 6 jaar voorbereiding en 10 maanden bouwen zijn de twee vrijstaande woningen en grote werkschuur op het achtererf van stolpboerderij Oost Phalia aan de Westdijk in Zuidschermer klaar en  is dagbesteding Thuisbij Zuidschermer officieel geopend.

 

Na een speech van Frouke Nooitgedagt , initiatiefneemster van de locatie en van Rob de Boer, die haar vanuit Thuisbij ondersteunt werd het lintje voor het eerste huis doorgeknipt door de eerste deelnemer uit Akersloot. Ook werd een mooi naambord aangeboden. Daarna konden we proosten op de toekomst: het begin is er en we hopen met zijn allen een mooie plek te creëren waar mensen met geheugenproblemen zich prettig en van betekenis voelen.

 

Thuisbij Zuidschermer is er voor mensen met geheugenproblemen, zoals dementie. Mensen die het leuk vinden om ons te komen helpen bij het verzorgen van dieren, het aanleggen en onderhouden van een moestuin, allerhande klusjes, koken of andere bezigheden zoals biljarten of een spelletje, zijn welkom. Er is volop keuze aan activiteiten. Hier bent u écht buiten en geniet u van een schilderachtig uitzicht op de Schermer polder. Naar behoefte kunnen we u met ons eigen vervoer ophalen en thuisbrengen.

 

De eerste deelnemers maken intussen al gebruik van de nieuwe locatie, die direct naast het pontje van Akersloot is gevestigd. En de eerste vrijwilligers hebben zich ook al aangemeld. Ook vrijwilliger worden in Zuidschermer of op zoek naar informatie? Kijk op www.thuisbij.eu of bel Frouke Nooitgedagt of haar collega Elsbeth Holtz  06-14124504.

Scroll to top