Zorgboerderij van Tienhovenhoeve

Het respijtaanbod

Zorgboerderij van Tienhovenhoeve biedt 2 dagen in de week kleinschalige dagbesteding. Het biologische melkveebedrijf ligt aan de rand van de duinen en heeft ca 60 melkkoeien, en bijbehorend jongvee. Ook zijn er pensionpaarden, schapen en kippen en wordt het duingebied begraasd met runderen en Exmoor pony’s. Het is hier echt genieten van de verschillende seizoenen.

Wij bieden dagbesteding voor volwassenen binnen onze boerderij aan diverse doelgroepen. Dat kunnen mensen zijn die afstand hebben tot de arbeidsmarkt, mensen met een autisme spectrum stoornis, een psychische hulpvraag, een verslavingsachtergrond of burn-out.

Er kan geholpen worden bij het voeren van koeien en kalfjes en bij het opstrooien van de boxen. In de zomer worden de hekken gecontroleerd en tussendraden gezet. Ook verweiden we samen de koeien.

In de winter worden de paarden ’s ochtends buiten gezet en de stallen uitgemest.

De schapen worden geteld en moeten soms verweid worden. We noteren welke schapen gedekt zijn. Als de schapen met lammetjes binnen staan wordt er opgestrooid en gevoerd. Ook wordt er geholpen als de lammetjes geboren worden en later als ze de wei in mogen.

De kippen worden gevoerd, opgestrooid en de eieren worden geraapt. In het natuurgebied worden de runderen en paarden gecontroleerd en geteld.

Rond de boerderij is veel groen en wie dat leuk vindt kan het daar mooi maken. Soms is er schilderwerk, zoals het kippenhok of een wagentje. Als er gemaaid is gaan we samen kanten aanharken.

Contactgegevens
Heereweg 1
1901 MA Castricum

tel 06-23085047
jacqdelange77@gmail.com
Soort Respijtzorg
  • Dagopvang
Doelgroep
  • Volwassenen
Gemeente(n)
  • Beverwijk
  • Castricum
  • Heemskerk
  • Uitgeest
Financiering
  • WMO
Scroll to top