Zorgboerderij van Tienhovenhoeve

Het respijtaanbod

Dagbesteding. Wij staan open voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Ook kunnen bij ons mensen komen met een psychische hulpvraag. Daarnaast bieden wij eventueel plek aan (ex)verslaafden, langdurig werklozen en mensen met een burn-out.

Gelegen aan de rand van Castricum vindt u het biologisch melkveebedrijf van Michiel en zijn familie. Er zijn ca. 55 melkkoeien en 40 stuks jongvee. Verder zijn er 12 pensionpaarden, 22 schapen en 50 kippen. Bij het bedrijf hoort 58 ha. grasland waarvan een deel in het Noordhollands Duinreservaat ligt. Ook wordt ruim 1100 ha. natuurgebied begraasd met runderen en Exmoor pony’s. Het afwisselende werk zal u zeker aanspreken. Het is hier echt genieten van de verschillende seizoenen.

Er kan geholpen worden bij het voeren van koeien en kalfjes en bij het opstrooien van de boxen. In de zomer worden de hekken gecontroleerd en tussendraden gezet. Ook verweiden we samen de koeien.

In de winter worden de paarden ’s ochtends buiten gezet en de stallen uitgemest.

De schapen worden geteld en moeten soms verweid worden. We noteren welke schapen gedekt zijn. Als de schapen met lammetjes binnen staan wordt er opgestrooid en gevoerd. Ook wordt er geholpen als de lammetjes geboren worden en later als ze de wei in mogen.

De kippen worden gevoerd, opgestrooid en de eieren worden geraapt. In het natuurgebied worden de runderen en paarden gecontroleerd en geteld.

Rond de boerderij is veel groen en wie dat leuk vindt kan het daar mooi maken. Soms is er schilderwerk, zoals het kippenhok of een wagentje. Als er gemaaid is gaan we samen kanten aanharken.

Contactgegevens
Heereweg 1
1901 MA Castricum

tel 06-23085047
jacqdelange77@gmail.com
Soort Respijtzorg
  • Dagopvang
Doelgroep
  • Volwassenen
Gemeente(n)
  • Beverwijk
  • Castricum
  • Heemskerk
  • Uitgeest
Financiering
  • WMO
Scroll to top