Serviceplein Heemskerk feestelijk geopend

Één toegang voor burgers met een hulpvraag, ongeacht de aard van deze vraag.  Op dinsdag 1 maart  vond de officiële opening van het Serviceplein Heemskerk plaats. Bij het Serviceplein in het gemeentehuis kunnen inwoners terecht voor vragen op het gebied van werk, inkomen, zorg of welzijn.

De gemeente Heemskerk en de organisaties CJG, MantelZ, MET Heemskerk, MEE & De Wering, IJmond Werkt! en Viva Zorggroep bieden inwoners zo integrale toegang.

MantelZ is actief betrokken. Inwoners van Heemskerk kunnen dus ook bij het Serviceplein terecht met een ondersteuningsvraag op het gebied van mantelzorg. Consulent Mart Witteman zit elke maandag-middag aan de balie en is ook op andere werkdagen vaak op het gemeentehuis te vinden.

Maatwerk voor iedere inwoner

Het Serviceplein is ontstaan vanuit de wens om de dienstverlening naar inwoners te verbeteren. Met één centrale plek krijgen inwoners met een vraag één aanspreekpunt. De geboden zorg sluit onderling beter aan en inwoners worden beter geholpen. Wethouder Aad Schoorl: “In het nieuwe jaar beginnen we meteen met een enorme stap om de zorgverlening voor inwoners te verbeteren. Het is mooi om te zien dat we dat voor het Serviceplein voor elkaar hebben gekregen. Ook met dank aan de deelnemende organisaties die daar hun steentje aan bij willen dragen. Het Serviceplein is iets dat moet doorgroeien, en waar zich uiteindelijk meer hulpverlenende organisaties bij aansluiten.”

Contactgegevens Serviceplein

Kijk eens op de website www.servicepleinheemskerk.nl of loop binnen in het gemeentehuis.

Scroll to top