Anita Osinga

Even voorstellen (december ‘ 22)

Mijn naam is Anita Osinga en ik ben per 1 december in deeltijd gestart als mantelzorgconsulent bij MantelZ. Ik ben 56 jaar en ik woon in Haarlem, waar ik ook geboren ben. Ik ben een zogenoemde carriereswitcher. Sinds jaar en dag ben ik werkzaam geweest als management assistente en evenementen coördinator, de laatste 13 jaar deed ik dit binnen Amsterdam UMC voor de neurowetenschappers. Een fijne baan, waarnaast ik veel gestudeerd heb.

Vanuit persoonlijke interesse ben ik inmiddels opgeleid tot Geestelijk Verzorger en recentelijk ook tot Mantelzorgconsulent. Voor deze laatste opleiding heb ik in het afgelopen jaar stage gelopen bij MantelZ en dit is aan beide kanten zo goed bevallen, dat ik nu daadwerkelijk een vaste kracht binnen het team geworden ben. Zelf ben ik al ruim 20 jaar ervaringsdeskundig op het gebied van mantelzorg.

Ik heb lang voor mijn moeder gezorgd en nu al weer jarenlang ook voor mijn partner, Joost. Gelukkig is hij nog behoorlijk zelfstandig en overheerst het fijne samenzijn, we zijn al bijna 30 jaar samen. Uit een eerder huwelijk heeft hij nog een schat van een dochter, met wie ik een goede band heb. Ik heb vele interesses en hobby’s, waar ik helaas wat weinig tijd voor heb soms.

Ik fiets en sport graag, en ik kan erg genieten van sociale bijeenkomsten, gezellige uitjes met vriendinnen. Meestal ben ik een aanjager van feesten en partijen en het is dus niet zo verwonderlijk dat ik in de feestcommissie zit van de bewonersvereniging van het appartementencomplex waar we wonen.

Binnen het team van MantelZ zal ik vooral actief zijn in Beverwijk, ik zal workshops, trainingen en lotgenotengroepen verzorgen en ik zal de contactpersoon zijn voor projecten rondom verlieservaringen. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan en ik kijk uit naar de diverse ontmoetingen. Nu nog even alleen op de woensdagen, per 1 maart 2023 zal ik 3 dagen per week inzetbaar en bereikbaar zijn. Aan de vooravond van Kerstmis wens ik iedereen hele fijne feestdagen toe en een goede jaarwisseling. Graag tot ziens in het nieuwe jaar.

Hartelijke groet, Anita

Scroll to top