Vrijwilligerswerk

Tijd is het grootste cadeau dat je een mantelzorger en zijn of haar naaste kunt geven. Mantelzorgers zijn vaak 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar of in ieder geval bereikbaar voor het opvangen van de eerste zorg voor hun naaste.

Dit kan een partner zijn, een ouder, een kind, een buurman of vriend. De verzorgde leunt op de mantelzorger. Ondersteuning in het huishouden of voor de persoonlijke verzorging wordt afhankelijk van de situatie op maat aangeboden door professionals.

Voor informele aandacht van mens tot mens zoeken wij vrijwilligers.

Wat je doet voor een ander

Je biedt een luisterend oor. Gaat er samen op uit met de fiets of maakt een wandeling in de buurt. Sommige mensen hebben hobby’s waar zij graag over praten. Denk aan muziek, literatuur of hun voormalig werk. Soms is er een specifieke vraag. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat de hobby is om in de tuin te werken, maar waarbij het snoeien of werken met de schep niet goed zelf meer lukt. Anderen vinden het heerlijk om samen te puzzelen of te scrabbelen. Wat de vraag ook is, al deze mensen zijn blij met persoonlijke, informele hulp. Van mens tot mens.

 

Wat je al kunt

Het gaat jou goed af om te luisteren en jezelf niet direct op de voorgrond te zetten. Je doet graag iets voor een ander en vindt het heerlijk om met mensen om te gaan. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie beiden plezier beleven in het contact. MantelZ zorgt ervoor dat er een zo goed mogelijke koppeling is tussen de vrijwilliger en de verzorgde, om de kans op een succesvolle combinatie zo groot mogelijk te maken.

 

 

Ben je net zo enthousiast als wij? Neem dan voor meer informatie contact op met een van de vrijwilligerscoördinatoren bij MantelZ:

Anita Osinga

tel:  06 – 2059 8821 

Email: 

(maandag t/m donderdag)

Evelien Duijker

tel: 06-10224731 (ook voor WhatsApp of sms bericht)

Email: e.duijker@mantelz.nl

(maandag t/m vrijdag tot 14 uur)

Wat je leert

Als mens ben je nooit uitgeleerd en inzichten doe je gaandeweg op, dit is een proces in ontwikkeling. Bij MantelZ leer je mensen kennen in hun persoonlijke omgeving, met hun eigen verhaal. Dit vraagt soms om aanpassen en meebewegen, het kunnen aanhoren van persoonlijke verhalen en zorgen. MantelZ ondersteunt je hierbij.

Wat MantelZ je biedt

Ondersteuning op maat door workshops of thema bijeenkomsten te organiseren met een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld dementie. Soms zullen we dat organiseren in samenwerking met andere vrijwilligersorganisaties in de omgeving. Voordeel van deze bijeenkomsten is dat je ook de andere vrijwilligers bij MantelZ ontmoet en leert kennen.

Verder krijgen al onze vrijwilligers de mogelijkheid tot het inschrijven voor een gratis lidmaatschap van de ViVa! Ledenservice en ontvangen zij allemaal hetzelfde kerstpakket als de medewerkers bij MantelZ en ViVa! zorggroep.

Het is voor veel mantelzorgers heel plezierig om een moment voor zichzelf te hebben. Niets ingewikkelds, gewoon een kopje koffie op een terras, een wandelingetje. Om de zinnen even te verzetten en de batterij weer op te laden. Omdat er mantelzorgers zijn die zelf niemand hebben om op terug te vallen zorgt MantelZ er met een groep fantastische vrijwilligers voor dat de zorg even wordt overgenomen.

Word vrijwilliger

Privacy(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll to top